ILTARASTIT

Seuraavat rastit keskiviikkona 25.5 klo 17 - 19 Immilä.
Opastus Vehkosillantie, Arrajoentie.

Lasten ja nuorten suunnistuskoulu

Lähtö Särkänniemi- suunnistuksen lauantaina 21.5 klo 7.00 Nastolan urheilukeskuksesta.
Paluukyyti lähtee Tampereelta klo 17.00

Kisakatsaus 2021

30.09.2021

SM erikoispitkä päätti kauden                        19.10.2021                                                                                                  

SM-erikoispitkä kisattiin 17.10 Tampereella Pyrinnön järjestämänä. Muutaman asteen tuulisessa mutta onneksi poutaisessa säässä Aitolahden radat osoittautuivat todella haastaviksi. Keskeyttäneitä oli runsaasti, yleensä kymmenkunta per sarja joissain jopa 15. Kovakuntoisimmat veivät kärkisijat ja erot mitalisijojen jälkeen venähtivät melkoisen suuriksi. Miesten pääsarjassa viimeisten ajat olivat yli viiden tunnin, tuplasti voittajaan nähden!

Vestolan Heikki suunnisti 13.5 km 21 rastin radan komiasti ollen lopulta sijalla seitsemän himpun alle kahden tunnin ajalla. Parin rastin herpaantumista lukuunottamatta Heikki eteni hyvin pronssi-vauhdissa.

Tampereella kisasivat myös Vennelän S-P ja Pelkosen Heikki 79 ilmoittautuneen sarjassaan. Raskaassa maastossa raskailla tossuilla Heikin sijoitus oli lopulta 18. ja S-P kolmenkympin korvilla.

Vestolan Heikin saalis kauden SM-kisoista oli hieno. Pronssi Vehkalahden yöstä, nelos-sija Turun keskimatkalta ja erikoispitkän seitsemäs. Tietysti lisänä vielä SM-viestin hopea Mikkelistä ja nippu kansallisten voittoja. SM pitkän mitali karkasi Heikiltä risuun joka vei piilolinssin. Ei hassumpaa. Onnittelut Terän tykille !

 Ensikaudella uutta matoa koukkuun !

 -hp-

Vestola SM pronssille                                                                       26.9.2021

Vestolan Heikki otti upeasti Vehkalahden SM yösuunnistuksista tiukassa taistossa pronssimitalin. Heikki jäi kullasta vaivaisen minuutin ja hopeastakin vain 20 sekuntia. Reitillä Heikin matkaan sisältyi sen verran kaarroksia että mestaruuskin oli aivan hyppysissä. Onnittelut Heikille !

Vanhemmissa senioreissa Vennelän S-P saavutti harmillisen mutta maistuvan nelossijan. S-P:n kannoilla parin minuutin raolla Pelkosen Heikki sijoittui vielä seitsemänneksi. Lähes kaikki tekivät isojakin pummeja ja molemmilla oli hyvät saumat vielä parempaankin. Eikä olisi vaadittu edes virheetöntä suunnistusta vain lisää huolellisuutta. Jossittelut sikseen, taitavimmat veivät kuitenkin parhaat sijat.

Terän suunnistajista kisassa saivat hyväksytyn tuloksen myös Kurhisen Tomi, Koistisen Pasi, Karjalaisen Joonas ja Rantalaisen Tuija. Vaativa maasto ja ylipitkät matkat karsivat kovalla kädellä suunnistajia. Keskeyttäneitä ja hylättyjä oli useita joukossa monia sarjojensa ennakkosuosikeja.

Kauden SM kisoista on jäljellä vielä erikoispitkämatka Tampereella lokakuun loppupuolella. Lähtisikö siihen taistoon enemmän kuin kaksi teräläistä?

-hp-

Terälle am-yö mestaruuksia                                                                21.9.2021

Terän suunnistajat pokkasivat 20.9. Kouvolan Suunnistajien järjestämissä Lahden am-yömestaruuksista kolme kultaa ,yhden hopean ja yhden pronssin.

 Kultaan suunnistivat Tomi  Kurhinen , Heikki Pelkonen ja  Heikki Vestola. Hopeaa sai Tuija Rantalainen ja pronssia nappasi Simo - Pekka Vennelä.

Anjalan Urheilupuistossa  käyty kisa vaati tarkkaa suunnistusta. Kisa kävi hyvästä harjoituksesta 25.9 järjestettävään Vehkalahden SM-yöhön. Terä lähtee SM-yöhön kahdeksan yökyöpelin voimin testaamaan taitojaan.

Loistavaa!

 

TERÄN viimeiset omatoimirastit

Kartat tulostettavaissa Terän kotisivuilta tai noudettavissa Nastolan R-kioskilta.
Rasteilla lippu ja rastikoodi. (EI leimasimia).
Kertamaksu on 5€/kartta: Terän tilinumero: FI78 1367 3000 1101 96.    
  

Aika / Paikka / Ratamestari

27.9. - 3.10. /  Rakokivi /  Mopsi
Pysäköinti urheilukeskuksessa. Yksi rata, 3,6km.

Terälle hopeaa SM-viestistä                                                                   13.9.2021

Aspee591_1.jpg

Terän senioreille maukas SM-hopea Mikkelin SM-viesteistä. Joukkue suunnisti järjestyksessä S-P Vennelä, Pelkonen  ja ankkurina toinen Heikki, Vestola.

S-P aloitti viestin ja kulku todella raskaassa ja vaativassa Tornimäen maastossa sujui ongelmitta. Silloin tällöin ennakkosuosikin, Hauhon, paita vilahteli, siis hyvin menee. Vaihtoon S-P tuli viestin toisena reilun minuutin erolla Hauhoon.

Vanhemman Heikin tavoitteena oli pitää sija ja pedata Vestikselle hyvä paikka haastoon. Eihän se mennyt ihan putkeen ja 7-8 minuutin pummi vitosella aiheutti ärräpäiden tulvan. ”Sainko kuitenkin taas sössittyä homman”, tuli mieleen. Loput kymmenen rastia löytyi kuitenkin jyrkänteiden ja tiheikköjen kätköistä ongelmitta. Tilanne vaihdossa oli kuitenkin epäselvä kun on-line tulosseuranta tökki eikä kuulutuksistakaan ei se selvinnyt, mutta Hauhoa oltiin reilusti jäljessä. Jälkeenpäin selvisi että sijoitus vaihdossa oli neljäs.

Vestolan Heikin tossu oli syönnillään ja suunnistus hallussa vaikkei tilanteesta saatu mitään tietoa viestin aikana. Tulospalveluun päästiin vasta samaan aikaa kun Heikki oli maalissa ja yllätykseksi todettiin, Terä on hopealla. Heikki kutisti eroa voittajaan kuudella minuutilla ja taakse jäivät muut ennakkosuosikit kuten prossille sijoittunut KR:n joukkue joka koostui Tiomila voittajista.

Jo keväällä joukkue laittoi kauden tavoitteeksi SM-viestistä mitali kun S-P saatiin vahvistukseksi. Keravan viestissä käytiin haistelemassa viimevuoden voittajan Rajamäen vauhtia ja tappiota tuli vain puolitoista minuuttia eli mahdollisuuksia oli ja se SM-mitali toteutettiin.

-hp-

_____________________________________________________________

Terä Napapiiri-Jukolassa                                                            24.8.2021

Terä osallistui Napapiiri-Jukolaan kahdella joukkueella. Viestin siirrosta ja koronasta johtuen lopulta jouduttiin perumaan kaksi Venla ja kolme Jukola joukkuetta. Vielä viimehetken sairastumisetkin kurittivat joukkueita. Venla joukkue jäi harmillisesti ilman ankkuria ja jusseissakin tarvittiin Villen apuja kahdella osuudella. Venloille tuli siis keskeytys mutta jusseille saatiin lopputulos.

Venlojen viesti starttasi lauantai iltapäivällä poutasäässä reilun tuhannen joukkueen voimin Mäntyvaaran raviradalta. Komosen Inka suunnisti 7.3km avausosuuden loistavasti alle tunnissa ja sijoitus vaihdossa oli 197. Kakkososuuden 5.7km Pulkkisen Varpu selvitti Vennivaaran rinnesuot reiluun tuntiin pikku pummin kera. Immosen Anse pääsi viestin pisimmälle 9.1km kolmososuudelle sijalla 290. Vauhtia riitti Ansella sillä hän nosti Terän sijalle 231. Harmi kun joukkue ei saanut lopputulosta hienosti edenneelle viestille.

Jukolan lähtö oli poikkeuksellisesti pilkkopimeään metsään odotetun yöttömän yön sijaan. Tihkusade pimensi metsän entisestään kun reilut 1200 joukkuetta lähetettiin tosi vaativaan ja raskaaseen maastoon. Laineen Ville starttasi 13km aloitukseen tietoisena että hänellä on lisäksi 9km osuus suunnistettavana. Ville ei passaillut tuplauksen tähden vaan puolentoista tunnin jälkeen Kurhisen Tomi pääsi yöhön sijalla 267. Varma yökettu Tomi peittosi 70 joukkuetta ja nosti Terän jo sijalle 198. Viestin pisimmälle 16.6km ”Pitkälle yölle” päästettiin Joentaustan Pontus aamuyöllä kahden jälkeen. Edessä oli 25 toinen toistaan kinkkisempää rastia, pusikkoa ja 130 metrinen Vennivaara raskaine rinnesoineen. Auringon nousun kanssa samaan aikaan, lähes kolmen tunnin rankan uurastuksen jälkeen, Pontus toi Terän vaihtoon sijalla 269. Sysipimeä, raskas ja vaativa yö oli selätetty loistavilla suunnistuksilla. Tuhat joukkuetta jäi vielä odottelemaan osuudelta viestin tuojaa. Villen tossu ei painanut edelleenkään vaan hän rutisti puhtaalla suunnistuksella 50 joukkueen ohi. Pulkkisen Jarmo pääsi siten 9km osuudelleen sijalla 222. Jarmo suunnisti pikku pummin rasittamana upeasti ja piti sijoituksen 261. Kalaputaan Kalle pääsi 11km aamulenkilleen 8 aikaan ja suunnisti osuuden reilusti alle kahden tunnin sijalle 270. Viestin ankkureista lähes tuhat, Terä mukaan luettuna, lähetettiin maastoon uusinta lähdössä 9.30. Ilman ongelmia Laineen Anssi suunnisti tarkasti 16km osuuden kaikki 25 rastia ja toi viestin maaliin komeasti sijalla 267, aikaa osuus vei vain 2.20. Anssi ankkurina oli ainut joka pääsi leimaamaan viestin nimikko rastilla Napapiirillä olevalla kivellä.

Terän Kangasala-Jukolan sijoitus parani upeasti reilulla sadalla!

Loistavaa, Venlat ja Jussit, Jukolaa on-linena seurannut

- hp -

 

 

Venlat

 

233 NaTe

1. Inka Komonen

2. Varpu Pulkkinen

3. Angelica Immonen

4. 

Jos lähtijöitä Nastolasta Huhtisen Pasi p.040 7786913 voi lähteä apukuskiksi ja huoltajaksi

 -hp-

Teräläisille menestystä kevään suunnistuksista.

Toukokuussa on ilahduttavan moni Teräläinen on käynyt avaamassa kesäkauden suunnistukset koronan muovatessa kisatapahtumia. On omavalintaisia lähtöaikoja, ei ravintolaa, tulokset vain netissä ja paikalla käydään vain suunnistamassa.

Vappuna Joutsenon Rajarasteilta aloittivat kauden Koistisen Anu ja Pasi sekä Vestolan Arja ja Heikki. Heikki otti heti nipun hyviä päänahkoja voittaessaan sarjansa ensimmäisenä päivänä ja ollen kakkonen toisena. Arja oli palkintopallilla molempina päivinä, vaikka palkintoja ei koronan takia kisoissa jaetakkaan pallilta vaan posti tuo jos tuo. Pasi esitti myös parasta kulkua (seniori)miesmuistiin lauantain kisassa.

Seuraavana viikonloppuna Kouvolan kaksipäiväiset Kevätsuunnistukset kisattiin Elimäellä. Siellä avasivat kauden myös Kurhisen Tomi ja Pelkosen Heikki. Voiton kuitenkin nappasi Heikki V. sunnuntaina. Toinen Heikki aloitti kauden kolmos ja kakkos sijoilla.

Puolivälissä kuuta Heikit ja Arja lähtivät katsastamaan taitojaan Prisma rasteille yli tuhannen muun pihkaniskan joukkooon. Lähes kolmenkympin helteessä rastit löysi teräläisistä sujuvimmin vanhempi Heikki ollen 50 osallistujan joukossa neljäs.

Hollolan keskimatkoilla parhaiten menestyi uunituore teräläinen Vennelän Simo-Pekka. SP aloitti kauden hienosti ollen sarjan huippujen joukossa neljäs. (Tervetuloa seuraan ! ) Ilolla noteerattiin Rantalaisen siskokset Tuija ja Arja jälleen myös suunnistus rasteilla.

Orimattilan Hennassa kovimman taistelun kävi Kurhisen Tomi jääden yhden vaivaisen sekunnin piikkipaikasta. Heikki P jäi selvemmin kakkoseksi sarjassaan kun ero keulamieheen venähti reiluun kahteen minuuttiin. Kisaamaan oli ehtinyt myös Karjalaisen Joonas.

Toukokuun lopussa kisailtiin Luumällä ja Asikkalassa. Luumäen pitkällä matkalla Kurhisen Tomi vei ylivoimaisen voiton. Vestolan Arja oli myös ykkönen ja Heikki puolisko osoitti vaihteeksi herkempää kulkua ollen kakkonen. Asikkalassa SP voitti keskimatkan kisan ja Joonas oli kakkonen sarjassaan.

Enemmän teräläisten aikoja, härveleitä ja rastivälianalyysejä löytyy Suunnistusliiton sivuilta Irma/kilpailukalenteri/tulokset

-hp-

 

 

                           

 

 

 

        

                                                               

Lahti-Suunnistuksesta menestystä                           18.7.2021

Heikit kärkikahinoissa 17.-18.7. Lahti-Suunnistuksessa Tuohijärven vaativilla rasteilla ,tutussa kolmenkympin helteessä. Lauantain keskimatkalla, kuten myös sunnuntain pitkällä Vestolan Heikki oli tiukasti kärjen vauhdissa ollen kakkosena molemmissa taistoissa. Tappiot molemmissa olivat vain kymmeniä sekunteja, mutta tasaisuudella tuli voitto. Yhteistuloksissa reilulla erolla seuraaviin.

Toinen Heikki saavutti yhteistuloksissa kolmossijan lauantain kolmos- ja sunnuntain nelossijoillaan.

Sunnuntain pitkälle matkalle starttasivat myös Kalaputaan Kalle ja Vestolan Arja tuloksena hyväksytyt suoritukset -hp-

Teräläiset iskussa am-kisoissa                                         3.7.2021

Terän suunnistajille irtosi mitaleja avoimilta am-pitkältä, viestistä ja keskimatkalta. Avoimiin am-kisoihin saavat osallistua kaikki alueiden ulkopuolisetkin suunnistajat. Näin saadaan kisoihin enemmän osallistujia ja tasoakin kovemmaksi. Am-kisaan saa osallistua myös ilman suunnistuslisenssiä joka vaaditaan kansallisiin suunnistuksiin. Keravalla lauantaina 19.6 pitkänmatkan kisasta ainoan henkilökohtaisen am-kullan toi Vestolan Arja. Muille tuli liikaa mutkia matkalla. Sunnuntain viesteissä Terä sai pitkästä aikaa liikkeelle yleisen sarjan joukkueen. Ville Laine, Joonas Karjalainen ja Pontus Joentausta nappasi viestistä kolmossijan. Seniorin sarjan vietissä Simo-Pekka, ja Heikit pitivät hallitsevaa suomenmestaria Rajamäkeä ahtaalla ja kolistelivat RR:n kantapäitä kakkosina puolentoista minuutin erolla. 30.6. Iitin Sääskjärjellä keskimatkan iltakisassa Arja jatkoi samaa rataa ja otti jälleen kullan. Kultaan ylsivät myös Kurhisen Tomi ja Karjalaisen Joonas. Onnittelut kaikille! Himmeämpiä mitaleja haalivat Simo-Pekka ja molemmat Heikit. Korhosen Pena hoiti ansiokkaasti Iitin kuulutus hommat. Tarkemmat tulokset löytyvät jälleen kisasivuilta. -hp       

Vestola neljäs SM-keskarissa !

Vestolan Heikki otti jo turhankin tutuksi tulleen sijan neljä keskimatkalla Merimaskussa. Naantalin liepeillä todella vaativassa kalliomaastossa Heikki oli ensin aamupäivän karsinnassa viides. Muutaman tunnin palauttelun jälkeen oli vuorossa 50 kisaajan finaalit ja siinä Heikin jalka oli kevyt vaikka parikymmentä sekuntia jäi eroa pronssiin. Nelos-plakaatteja hänellä on SM-keskarilta jo kasassa reilut puolen tusinaa menneiltä vuosilta, mitalitkin kelpaisi.

Vestolan Arja selvitti vaativan radan 27 asteen helteessä sujuvasti ollen suorassa finaalissa 17. Toinen Hessuista, Pelkonen, oli vielä aamun karsinta radalla hyvässä iskussa sijoittuen kolmoseksi minuutin erolla keulaan. Finaalikin meni puoliväliin asti vielä kuuden joukossa mutta sitten tuli täydellinen aivopieru eikä ukolla ollut mitään hajua sijainnistaan. ”Jos eksyy on paras lähteä kotiin” sanoo lapinmieskin, kesken oli jätettävä.

-hp-

30.04.2022Jukola 2022
21.05.2022Kausi -22 alkuun Askolassa
06.05.2022Roskajuoksu / roskakävely -ilta
01.04.2022Lasten suunnistuskoulu
30.03.2022FIN5 2022
01.12.2021Syyskokous 2021
30.09.2021Kisakatsaus 2021
04.12.2020ePassi otettu käyttöön
30.09.2020SM-yö 2020
01.10.2019Vestolan Heikille SM Yö-hopeaa !

Siirry arkistoon »